Informatie Fietsaccu

Accu’s van elektrische fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt bij de aanschaf van een elektrische fiets zien hoeveel kilometers u kunt fietsen met uw accu. Na verloop van tijd presteert de accu echter minder en laadt hij minder goed op. Dat heeft verschillende oorzaken. Moet u vaak de helling op? Fietst u vaak op maximum snelheid? Of houdt u de trapondersteuning bescheiden en fietst u vaak met de wind mee? Dit alles heeft invloed op de prestaties en levensduur van uw accu. Merkt u dat u minder kilometers met uw accu kunt maken? Dan is het tijd voor revisie!

De accu van een elektrische fiets

Vaak ligt een accu al langer op voorraad bij de fietsenfabrikant. De batterijen in de accu zelf lopen meteen na fabricage al leeg. Batterijen beginnen na fabricage al met slijtage, daarom is het belangrijk om altijd te werken met ‘verse’ batterijen.

 

 

 

 

ReproFietsaccu werkt vanuit de gemeente Zevenaar en is makkelijk bereikbaar vanuit Arnhem, Westervoort, Duiven en Doesburg. Giesbeek ligt zo’n zeven minuten vanaf de A12, afslag 27 Westervoort.